Cristian Nitescu
Cristian Nitescu

Cum se face operatia de Ridicare Sani?

  • În perioada preoperatorie pacienta trebuie să ia suplimente vitaminice, în special vitamina C, şi să evite administrarea de aspirină sau produse antiinflmatoare nesteroidiene (ibuprofen, nurofen, ketoprofen etc.), cu două săptămâni înainte şi după operaţia de ridicare sani.
  • Intervenţia chirurgicală de ridicare sani constă în îndepărtarea unei părţi a pielii sânului, ridicarea mamelonului şi remodelarea ţesutului rămas, într-o configuraţie mai fermă.
  • Cicatricile rezultate în urma operaţiei de ridicare sani se estompează în timp.
  • Rezultatul estetic al operaţiei de ridicare sani este foarte bun.

Cum se face operatia de Ridicare Sani?

Ridicarea sânilor este o intervenţie ce necesită în cele mai multe cazuri anestezie generală. Intervenţia de ridicare a sânilor necesită o pregătire preoperatorie a pacientei. Aceasta trebuie să aibă o bună stare de sănătate, motiv pentru care este necesară realizarea unui examen fizic. Printre sfaturile pe care pacientul trebuie să le urmeze se numără: urmarea unei diete însoţite de suplimente vitaminice, în special vitamina C, pentru ca pacientul să se afle în cea mai bună stare de sănătate înaintea operaţiei de ridicare a sânilor, eliminarea administrării de aspirină sau de produse antiinflmatoare nesteroidiene (ibuprofen, nurofen, ketoprofen etc.) cu două săptămâni înainte de operaţia de ridicare a sânilor, dar şi două săptămâni după operaţia de ridicare a sânilor. De asemenea, este important să aveţi la voi haine largi, din bumbac, pe care să le îmbrăcaţi la ieşirea din spital.

O parte importantă a operaţiei de ridicare a sânilor constă în măsurarea şi marcarea sânilor (desenul preoperator). Desenarea sânilor pacientei se realizează înainte ca aceasta să fie sedată, deoarece este important ca aceasta să stea în poziţie verticală. Liniile trasate pe pielea pacientei îl ghidează pe chirurg în realizarea inciziei atunci când pacienta este întinsă pe masa de operaţie. Ridicarea sanilor presupune indepartarea pielii in exces de la nivelul sanilor, urmata de ridicarea tesutului mamar la un nivel normal pe torace concomitent cu repozitionarea areolei, astfel ca rezultatul este practic un san ferm, armonios. La pacientele care au tesut mamar in cantitate redusa, sau care doresc un plus de volum si fermitate, se vor introduce intai implanturi siliconice si apoi se va indeparta excesul de piele. In majoritatea cazurilor, daca indicatiile postoperatorii ale medicului sunt rezultate, cicatricile ce rezulta se vor estompa, devenind practic putin observabile.