Cristian Nitescu
Cristian Nitescu

Pregătirea pentru operaţia de ridicare a sânilor

  • Imediat după alegerea chirurgului estetician pentru efectuarea intervenţiei de ridicare a sânilor, este important să se stabilească o programare la medicul respectiv înaintea realizării intervenţiei.
  • După consultaţie, pacienta trebuie să respecte întocmai indicaţiile medicale, astfel încât riscurile postoperatorii să fie minime.
  • De asemenea, pacienta va trebui ca înainte de intervenţie să efectueze analizele medicale prescrise de chirurgul estetician.

Pregătirea pentru operaţia de ridicare a sânilor

Imediat după alegerea chirurgului estetician pentru efectuarea intervenţiei de ridicare a sânilor, este important să se stabilească o programare la medicul respectiv înaintea realizării intervenţiei. Cu această ocazie puteţi afla mai multe lucruri despre operaţia de ridicare a sânilor pe care o veţi suporta şi îi puteţi spune medicului ce aşteptări aveţi în urma acestei intervenţii. Acesta este şi momentul în care medicul vă va da recomandările pe care să le urmaţi preoperator. În principal este vorba despre evitarea tutunului, a alcoolului şi a anumitor medicamente, precum aspirina sau anti inflamatoarele nesteroidiene (ibuprofen, nurofen, ketoprofen etc.), cu două săptămâni înainte de operaţie. Înainte de realizarea intervenţiei de ridicare a sânilor este foarte important să cunoaşteţi toate alternativele pe care le aveţi în ceea ce priveşte intervenţia: în ce anume constă procedura chirurgicală, măsurile pe care trebuie să le luaţi postoperator, precauţiile, efectul ridicării sânilor, precum şi posibilitatea de a realiza o ridicare de sâni şi un implant mamar în acelaşi timp.

Exista mai multe metode prin care se poate efectua ridicarea sanilor, dar este important de retinut ca tehnica utilizata (inclusiv desenul preoperator) se stabileste particularizat pentru fiecare pacient, in cadrul consultului preoperator astfel incat sa corespunda rezultatelor dorite.