Cristian Nitescu
Cristian Nitescu

Recuperarea post-operatorie dupa ridicarea sânilor

  • Ridicarea sânilor este o intervenţie în urma căreia pacienta poate avea o uşoară senzaţie de disconfort.
  • Postoperator trebuie evitat efortul fizic de orice fel si miscarile ample ale bratelor. De asemenea, se va purta o bustiera speciala timp de minim 1 luna.
  • Deoarece fumatul încetineşte circulaţia, cu două - patru săptămâni înainte de o intervenţie de ridicare a sânilor este indicat să renunţaţi la fumat.
  • Cicatricile după o astfel de operaţie sunt relativ vizibile timp de câteva săptămâni, treptat, însă, acestea încep să se estompeze, rezultatul estetic fiind foarte bun.

Recuperarea post-operatorie dupa ridicarea sânilor

Ridicarea sânilor este o intervenţie în urma căreia pacienta poate avea o uşoară senzaţie de disconfort şi poate experimenta edemul zonei operate, situaţie ce persistă între două şi trei săptămâni. În timpul primei săptămâni, diminuarea durerii se poate realiza prin administrarea analgezicelor, la indicaţia medicului. De asemenea, se recomandă evitarea dormitului pe burtă în primele două săptămâni.

Postoperator trebuie evitat efortul fizic de orice fel si miscarile ample ale bratelor. De asemenea, se va purta o bustiera speciala timp de minim 1 luna. Firele sunt îndepărtate după una-două săptămâni. După o intervenţie de ridicare a sânilor pacienta se poate reîntoarce la serviciu după o săptămână, timp în care trebuie să evite însă activităţile solicitante fizic, care pot întârzia vindecarea. Deoarece fumatul încetineşte circulaţia, cu două - patru săptămâni înainte de o intervenţie de ridicare a sânilor este indicat să renunţaţi la fumat.

Edemul zonei operate se estompează în decurs de o lună de la momentul intervenţiei estetice. După intervenţie, la nivelul mameloanelor se poate resimţi o senzaţie de amorţeală ce dispare de regulă în aproximativ şase săptămâni. Unele paciente experimentează arsuri sau furnicături la nivelul sânilor după intervenţia de ridicare de sâni, deoarece nervii încep să îşi recapete funcţiile normale.

Cicatricile după o astfel de operaţie sunt relativ vizibile timp de câteva săptămâni. Treptat, însă, acestea încep să se estompeze, rezultatul estetic fiind foarte bun.